Відправляю...

Еко-додаток goRecycle

14.04.2017

Як відомо, в Україні не приділяють належної уваги екології. Міста тонуть у смітті, оскільки не пристосовані до правильного сортування та утилізації продуктів життєдіяльності населення. Все частіше можна почути новини про знищення заповідних карпатських лісів і про катастрофічну ситуацію з водними ресурсами країни.

Перераховані фактори позначаються на нашому здоров'ї та здоров'ї наших близьких.

Все це підштовхує суспільство до дії.

Багато громадських організацій, приватні компанії та держава стали приділяти екології більше свого часу.

По всій Україні були відкриті точки збору і утилізації відходів. З'являються нові організації з ліцензіями, що дозволяють працювати з небезпечними відходами. Багато з них працюють і з фізичними особами.

Веб-студія Altima Web Systems, що займається розробкою сайтів та веб-додатків, вирішила внести свій вклад і створити додаток, що дозволяє знайти найближчу точку здачі і переробки небезпечних відходів за містом Києвом.

goRecycle - це крос-платформний мобільний додаток на основі PhoneGap. Платформа дозволяє розробляти мобільні додатки на HTML, JavaScript та CSS під різні платформи.

Як працює програма:

  • щоб додаток працював, йому необхідно отримати ваші GPS координати та доступ до інтернету;
  • додаток визначає, де ви знаходитеся, і показує найближчі точки здачі;
  • у вас є можливість додати нові точки на карту, а також залишити коментар щодо їх роботи

goRecycle показує пункти здачі відпрацьованих пальчикових батарейок та енергозберігаючих ламп.

Проблема в тому, що мало хто знає, яку небезпеку несе в собі розбита люмінесцентна лампа. Одна лампа може викинути в повітря близько 50 кубометрів отруйних ртутних парів, що належать до відходів першого ступеня небезпеки. Ртуть - підступний метал, має властивість накопичуватися в організмі, та навіть незначні її дози здатні призвести до отруєння.

Ще одне лихо нашого часу - відпрацьовані пальчикові батарейки. Одна батарейка в процесі розпаду, здатна забруднити 20 кв м землі або 500л води. У батарейці містяться такі речовини, як ртуть, кадмій, свинець, нікель, цинк, луги.

А тепер уявіть, скільки таких відходів викидається кожен день.

Це не комерційний проект, додаток знаходиться у вільному доступі. Будь-який бажаючий може без проблем завантажити і встановити goRecycle на свій телефон.

Сподіваємося, цей проект допоможе зробити місто чистим і комфортним для нас з вами!

 

0 Коментарів

Залишити коментар

Оставлять комментарии в блоге могут только
зарегистрированные пользователи